U bent op de pagina:Ervaringen / Plant en Dier

Plant en Dier

  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/aqua-aurora.nl/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_rotator_style_plugin::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/aqua-aurora.nl/httpdocs/sites/all/modules/views_rotator/views_rotator_style_plugin.inc on line 56.

Op ons vleeskuikenbedrijf hadden we verteringsproblemen. De technische resultaten lieten daardoor te wensen over en de dierengezondheidskosten liepen op. In januari 2003 lieten we een Aqua Aurora Vitaliser, Breezer en Orgonstraler plaatsen, omdat een achterneef van ons in zijn tuinbouwkas daar goede resultaten mee bereikte. De verschillen tussen de technische resultaten van voor januari en daarna zijn gigantisch. De daggroei per kuiken naam toe van 55 naar 58 tot 60 gram en de voederconversie bij 1500 gram daalde van 1,50 naar 1,40. Onze kuikens groeien dus harder, terwijl ze minder voer eten. Verder zijn er minder gezondheidsproblemen, zodat de medicijnkosten zijn afgenomen. Aangezien de investeringskosten van de Aqua Aurora Vitaliser beperkt zijn, hadden we die na een half jaar al terugverdiend. Opmerkelijk is verder de verbetering van de luchtkwaliteit in de scharrelstal. Het ruikt er nu veel lekkerder.

*Peter van Willigen - Vleeskuikenhouder in Herwijnen

Mijn naam is Thijs van het Erve en ik heb al jaren een vleesvarkensbedrijf. Het liet een wat wisselend technisch resultaat zien. Ik werk al lang met een vaste vermeerderaar en een vaste voederleverancier. Ongeveer vijf jaar geleden ben ik overgeschakeld naar brijbakken. De resultaten werden aanzienlijk beter, totdat ook ons bedrijf te maken kreeg met de ‘wegkwijnziekte’. Vooral wat betreft de uitval en dierenartskosten kwamen we hoger uit. De groei handhaafde zich op ca 820 gram/groei/dag. Sinds oktober 2003 werk ik met een Aqua Aurora vitaliser. Door informatie van de website van Aqua Aurora en enthousiaste verhalen van goede kennissen ben ik geïnteresseerd geraakt.

Na een jaar de Aqua Aurora vitaliser gebruikt te hebben zitten de technische resultaten flink in de lift. De groei ligt nu over 3 ronden op 880 gram/groei/dag. De sterfte is 2% gezakt en de dierenartskosten daalden met 30%. Gezien deze resultaten vind ik het des te jammer dat de biggen die wij op ons bedrijf binnen krijgen niet gefokt zijn met gevitaliseerd water. Hierdoor zijn wij nog steeds afhankelijk van biggen met een mindere kwaliteit dan mogelijk. Graag zouden wij dan ook zien dat onze toeleveranciers hun biggen ook op hoog vitaal water gaan fokken. Wat ons betreft, en dat zal niemand verbazen, ga ik zeker door met de Aqua Aurora vitaliser en ik ben altijd bereid om meer informatie te verstrekken aan iedereen die er ook in geïnteresseerd in is geraakt.

*Thijs van 't Erve - Varkenshouderij

Sinds enige maanden testen we het “wonderwater” van Aqua Aurora in onze bloemisterij in Loon op Zand. Eerst sceptisch en met ongeloof, maar toch nieuwsgierig gemaakt door mijn medewerkers, hebben we allerlei testen opgezet. Ongeveer 30 soorten bloemen hebben we zowel met “vitaal Aqua Aurora water” als met gewoon “Loons leidingwater” water getest.

De eerste resultaten zijn toch wel heel bijzonder. Zo merken we dat de vazen met vitaal water veel schoner blijven. We hebben veel minder last van kalkaanslag en het vitale water blijft helder. Veel bloemen blijven langer vers en extreem hierbij zijn de sierkolen. Bij deze plant verdubbelde de houdbaarheid. Bovendien bleef het water helder en ging, ook na vier weken, niet stinken. Tevens wortelde de plant in vitaal water veel eerder en meer dan die in niet vitaal water. Dille en gerbera reageerden wat minder.

In een later stadium zullen we onze onderzoeksinventarisering rapporteren. Verder was het opmerkelijk dat tijdens de periode voor Kerst onze handen heel bleven. Normaal gesproken gaan onze handen - door het maken van enorme hoeveelheden kerststukken – kapot en ontstaan er kloven in de vingers. Onze personeelsleden had allemaal dezelfde ervaring. Tenslotte hebben we ook de ervaring dat de sfeer in onze winkel verbeterd is.

* Swaans Bloemen en Planten - Loon op Zand

In januari 2009 werd mijn paard van de één op de andere dag (leek het wel) ernstig ziek: Rhino was het oordeel. Het begon met een aantal dagen flinke koorts, waarbij temperaturen van dik 40 graden eerder regel dan uitzondering waren. Twee dagen na de koortsperiode kreeg mijn paard te kampen met zeer ernstige verlammingsverschijnselen aan de blaas en aan zijn achterbenen (overlopende blaas en zwaar atactisch). De eerste foto is genomen tijdens deze periode, liggend met zijn hoofd op mijn schoot vanwege de enorme pijn. 
Onze veearts heeft uitstekend werk geleverd bij de ondersteuning en het uitleggen van het ziekteproces. Toch had ik het gevoel dat ik mijn paard niet echt kon helpen bij het bestrijden en te lijf gaan van het virus.
Door persoonlijke ervaring met vitaal water heb ik goed contact gehouden met Henk Pannekoek van Aqua Aurora. In samenspraak met Henk ben ik mijn paard gaan ondersteunen met het vitale water met een speciale frequentie.
 

Zeker weten zal ik het nooit, maar persoonlijk ben ik ervan overtuigd, dat dit water mijn paard heeft geholpen te herstellen (mede doordat een aantal andere paarden, die er net zo ernstig aan toe waren helaas zijn overleden). Het vitale water heeft mijn paard ondersteund in het beter en sneller afstoten van het Rhino-virus. Door een accurate veearts, een rustperiode in de wei en het gevitaliseerde water is mijn paard weer volledig hersteld: foto 2 geeft hier een uitstekende weergave van.

Langs deze weg wil ik Aqua Aurora hartelijk bedanken!

*Laura