U bent op de pagina:Ervaringen / Bouw en Industrie

Bouw en Industrie

  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/aqua-aurora.nl/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_rotator_style_plugin::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/aqua-aurora.nl/httpdocs/sites/all/modules/views_rotator/views_rotator_style_plugin.inc on line 56.

Schelpenwasserij van der Endt - Louwerse in Yerseke is uitgerust met een Aqua Aurora vitaliser. Alle schelpproducten die de Altena Groep in haar duurzaamheidsconcept verwerkt zijn met deze vitaliser ontzout en gewassen.
 
Rona biogrit en de Rona eco schelpen worden beide op deze bijzondere wijze gereinigd. Rona biogrit is zeer geschikt voor de (biologische) landbouw en Rona eco schelpen worden o.a. toegepast in infiltratiesystemen en waterdoorlatende verhardingen. Zie voor meer informatie ecologische producten.

Bij het aanbrengen van schelpenisolatie onder een woning troffen we een zeer negatief - en zwaar belaste plek aan.

Terwijl ik op deze plaats was, draaide mijn maag zich om, alsof ik in een vrije val was. Aarding ontbrak volledig en het voelde alsof de energie uit het zand naar beneden getrokken werd. Na overleg met Aqua Aurora hebben we rond dit energetische gat 12 energetische platen aangebracht en op het middelpunt van deze cirkel werd ook een plaat gelegd. Deze platen zijn op de schelpenisolatie neergelegd. Zeer frappant was dat we tijdens het aanbrengen van de platen wel 2 uur in de kruipruimte geweest zijn. Geen enkel gevoel van misselijkheid hadden we nu. Zowel de eigenaar van de woning als ikzelf merkten dat we energie ontvingen, in plaats van dat we leeggezogen werden. De plek in de woning is van zeer negatief in zeer positief veranderd. Zo is de beleving in de woning sterk verbeterd.

* G.D. Bijker – Akkrum
 

 

Heidenhain Numeric is een bedrijf in Eindhoven dat software programmatuur produceert voor geavanceerde frees/draaibanktechnieken. Ongeveer 5 jaar geleden is er een vitaliser geplaatst. Sindsdien is het binnenklimaat sterk verbeterd. De lucht is zuiver en de klimaatsbeheersingsapparatuur blijft schoner. Voordien moest jaarlijks de kalkafzetting uit de luchtbevochtigers worden geschrapt dit was erg tijd rovend . Ze zijn nu veel minder vervuild en zijn gemakkelijker te reinigen. Het onderhoud is dus vereenvoudigd, wat ook de levensduur van de apparatuur ten goede komt. U begrijpt dat we zeer tevreden zijn over de vitaliser van Aqua Aurora.

Het Vlaamsch Broodhuys in Vlaardingen bakt op ambachtelijke wijze brood. Eigenaar Dimitri Roels vertelt enthousiast over de kunst van het brood bakken: “ Ik was de eerste die op deze manier is gaan bakken. Er is nu een revolutie in bakminnend Nederland, iedereen lijkt zuurdesem te willen maken, maar er zijn er maar weinig die het goed doen. Ik pleit voor wetgeving op dat gebied, want de meeste bakkers weten niet eens met welke grondstoffen ze werken. Er zou een kwalificatie moeten komen, zoiets als de Michelinsterren.” Zelf gaat hij, uiteraard voor het hoogst haalbare. “We verdienen er drie, wij bakken, zoals topkoks koken.” Voor zijn brood gebruikt Dimitri Roels de grand cru onder de tarwes, Camp Rèmy. “Een Frans oerras,”zegt hij vol ontzag, zoals hij ook zweert bij sel de Guerande (“het beste zout dat er is”) en “gevitaliseerd water”. Veel water als het aan Roels ligt, want werken met zgn. nat deeg verhoogt de knapperigheid en versheid. (bron: AD juni 2009) Het Vlaamsch Broodhuys maakt in zijn bakkerij gebruik van de Aqua Aurora Ouroboros Vitaliser.

Door zowel waterdragende als niet waterdragende verven te produceren met een vitaliser van Aqua Aurora (“geen idee hoe het precies werkt, maar het werkt echt”) kunnen toevoegingen van vaak milieubelastende additieven sterk  verminderen. Zo neemt de toevoeging van  “titaanwit” zelfs met 20% af. De kwaliteit blijft gehandhaafd en neemt zelfs toe! De verf vloeit beter! Dhr. Wolters, eigenaar van OAF Holland uit Olst: “De vitaliser heeft een positieve invloed op de verdraagzaamheid van de grondstoffen onderling, zodat de toevoeging van additieven sterk verlaagd kan worden. Ik denk hierbij o.a. aan dispergeermiddelen, fungicide stoffen, bevochtigers,  anti velvormers, stabiliteit middel. Mijn mening: het verlaagd de oppervlaktespanning van de stoffen, met als gevolg een grotere verdraagzaamheid onderling. De Aqua Aurora vitaliser heeft zelfs geleid tot een totale herformulering van de recepten". Kostenbesparend en met een enorme milieuwinst.

 

H.J. Boeve, eigenaar van Habovo maakt een vergelijking tussen water en vuur met water en cement. Teveel water maakt mortel zwak en bij te weinig water vindt nauwelijks reactie plaats. Door gebruik te maken van een bepaald type Aqua Aurora vitaliser kan hij de toevoeging van water zodanig beperken dat er een besparing van cementgebruik van meer dan 10% ontstaat zonder in kwaliteit in te leveren. De hoeveelheid cement verandert van 550 kg/m3 naar 475 kg/m3. Maar vreemd genoeg merkt hij dat de vloeren in kwaliteit toenemen. Ze vertonen minder krimpscheuren en vloeien beter: de verwerkbaarheid wordt beter en de vloeren zien er mooier uit. De toepassing van vitaal water heeft hier dus een enorme milieu winst veroorzaakt en met het  financiële gevolg hiervan is Boeve uitermate blij.